מאז שתאונות דרכים הפכו ל״מכת מדינה״, המדינה חוקקה חוק מיוחד לפיצוי נפגעי תאונת דרכים (חוק ה״פלת״ד״).
על פי החוק, כל רכב מוכרח להיות מבוטח בביטוח חובה כדי שבמקרה של פגיעה גופנית כתוצאה מתאונת דרכים, יהיה לנפגע כיסוי ביטוחי לפגיעות גופו ונפשו, גם אם הוא אשם בתאונה (וגם אם אפילו מדובר בתאונה עצמאית, בה לא היה מעורב צד אחר לתאונה).
אם נפגעת בתאונת דרכים, מה עליך לעשות כדי לזכות בפיצוי?
- יש להתפנות לקבלת טיפול רפואי. זהו השלב החשוב ביותר, ובתי המשפט וחברות הביטוח מייחסים חשיבות רבה לסיפור הראשוני ביותר שהרופא רושם במסמך הרפואי הראשון. יש לוודא שהרופא כותב שמדובר בתאונת דרכים, ואת מלוא איזורי הפגיעות והכאב.
- אם מגיע מד״א, יש למסור גם להם את כל הפרטים.
- מומלץ לצלם את הפציעות באופן ברור ובצבע עם הטלפון.
- מומלץ להשיג גם את פרטי הצד השני וכן אם יש פרטי עדים לתאונה, אם ניתן בנסיבות האירוע, לכל מקרה שיהיה.
- יש להגיש ״דיווח למשטרת ישראל על תאונת דרכים״ (אפשר היום גם באינטרנט). יש להצטייד בתעודת זהות, רישיון נהיגה בתוקף, רישיון רכב בתוקף, תעודת ביטוח חובה (אין לצרף ביטוחים אחרים), ותעודות רפואיות ראשונות מהאירוע.
- יש לפעול בהתאם להנחיות הרופאים המטפלים ולהמשיך במעקב רפואי. בכל כאב או הגבלת תנועה או מיחוש רפואי, יש לחזור לרופא המטפל לצורך קבלת טיפול, ולוודא שהרופא מקפיד לרשום ברשומה הרפואית את מלוא טענותיכם.
- יש לשמור את כל הקבלות והחשבוניות שהוצאתם לצורך קבלת טיפול רפואי ונסיעות.
- אם ינסו להגיע חוקרים של חברות הביטוח, אין לשוחח איתם בשום אופן ואין להכניסם לביתך, אלא אמור להם שהינך מיוצג על-ידי עוה״ד מיכאל בן-יוסף והפנה אותם אליי לצורך קבלת פרטים נוספים. דע שהחוקרים מקליטים אותך, ואולי אף מצלמים אותך ללא ידיעתך, והם עלולים לנסות להכשילך בכל דרך נסתרת או גלויה.
- החוק מגן על נפגעי תאונות דרכים ומגביל את גובה שכר טרחת עורך הדין, לכן יש לפנות אליי בהקדם האפשרי, ולא לעכב את הטיפול בתיק כדי שלא יפגעו זכויות.
תוכן זה איננו בא במקום ייעוץ משפטי פרטני, המתעדכן מעת לעת בשינויים המתבקשים, והוא נועד לצורך מתן הכוונה כללית בלבד.